Hősemberképző FAQ (Frequently Asked Questions)
vagy amúgy magyarosan GYIK.... csak így sokkal idétlenebbül hangzik :-)

Mielőtt még billentyűzetet ragadnál, hogy írj nekünk és kérdezz tőlünk valamit (a Hősnyavajgón vagy a Kerekasztalnál ), kérlek olvasd el ezt a rövid FAQ-ot... Ha mégis felteszel olyan kérdést, amire a választ ez az oldal a szádba rágja, hajlamosak vagyunk egy RTFM -el (*) elintézni a dolgot :-) Ennek elkerülése végett fussad át ezt a pár oldalt...

 1. Mik is az alapvető íratlan (azazhogy most már írott :-) szabályok a Hősemberképzőben?
 2. Hogyan tudok hősembert igényelni?
 3. Mennyit kell foglalkoznom a hősömmel?
 4. Mit tegyek, ha valamit elrontottam a hős igénylésekor (szem-, bor-, hajszín, stb.), vagy valami probléma esetleg kérdés merült fel bennem?
 5. Hogyan taníthatom a hősömet?
 6. Milyen hősök lehetnek a Hősemberképzőben?
 7. Hogyan adhatok enni / inni a hősömnek?
 8. Hogyan hibernálhatom le a hősömet?
 9. Ha hibernálom a hősömet, mennyi ideig marad lefagyasztva?
 10. Mitől függ, hogy sikerül-e elvégezni egy küldetést, vagy sem?
 11. Hányszor próbálhatok meg elvégezni egy küldetést?
 12. Hogyan kérhetek kölcsön pénzt másoktól?
 13. Hogyan adhatok kölcsön pénzt?
 14. Honnét tudok pénzt szerezni?
 15. Hogyan kérhetek segítséget?
 16. Hogyan segíthetek másoknak?
 17. Ellopták a bunkómat!!! Mit tegyek?
 18. Hogyan házasodhatok össze egy másik hőssel / hősnővel?
 19. Hogyan számolja a bank a kamatokat?
 20. Mit tegyek, ha hibát véltem felfedezni a HKban?
 21. Szeretnék beszélgetni más hősgazdikkal. Hogyan tudok csatlakozni a #hősember IRC csatira?
 22. A Visszaélésekről
 23. További kérdések...

 1. Mik is az alapvető íratlan (azazhogy most már írott :-) szabályok a Hősemberképzőben?

  Ne alkoss túl sok hőst magadnak, vagy ha már alkottál, vagy nem bírsz ellenállni a kényszernek, hát látogasd őket lelkiismeretesen. Rengeteg hős hal meg felelőtlen gondozók miatt.
  A Kerekasztal csak a hősökről és a Hősemberképzőről szól, ezt Te is tartsd be! Az agresszív reklámokat nem toleráljuk. A Kerekasztalon nincs helye a trágárságnak. Ha oda írsz, legalább az alapvető emberi, társadalmi normákat tartsd be! Ne írj csupa nagybetűkkel, mert az kiabálást jelent! Ne tegyél egy nagy halom írásjelet a mondatait végére, a sormintát hagyd az ovisokra. Hősöd e-mail címéhez lehetőleg valós adatot írj, hiszen elképzelhető, hogy valaki ezúton akarja felvenni veled a kapcsolatot, nem beszélve arról, hogy a jelszó elfelejtése esetén ide tudjuk küldeni az emlékeztetőt.

 2. Hogyan tudok hősembert igényelni?

  Kattints az Új hős igénylése szövegre. Itt megadhatod a hősöd nevét és gyártási számát (gyengébbeknek password, még gyengébbeknek jelszó), valamint szem-, haj-, bőrszínét és nemét. Jah, mielőtt elfelejteném: a hős nevének NE a te nevedet add meg, kivéve, ha direkt a te neveden szeretnél egy hőst nevelni... képzeld, már többen is zaklattak amiatt, hogy nem egyértelmu, hogy a "Hős neve"-hez a saját, vagy a leendő hős nevét írják... mit mondhatnék? Elképesztő... :-)))) Egy néven csak egy hősember szerepelhet, tehát olyan nevet kell választani, ami még nem foglalt.

 3. Mennyit kell foglalkoznom a hősömmel?

  Ha naponta meglátogatod, boldog lesz és aktív. A napi látogatással járó teendők maximum 10 percig tartanak, de mivel a cselekvések túlnyomó részét naponta csak egyszer végezheted el, ennél gyakrabban csakis élvezetből célszerű visszajárni (ami persze nem egy utolsó szempont). Mindenképpen érdemes benézni hozzá 2-3 naponként (csoda, ha addig kibírod nélküle), figyelembe véve, hogy a rendelkezésre álló kaját és vizet legalábbis szinten kell tartani. Ha 90 napig nem látogatod, akkor végleg távozik a Hősvilágból.
  Ha a hősöd nem akarja, hogy foglalkozz vele (pl. alszik, és nem tudod felrázni, vagy csavarog), akkor se keseredj el, holnap majd találkozhattok. Persze előfordulnak peches emberek és lázadó hősök, ilyenkor esetleg egymás után több napig nélkülöznöd kell emberkédet.

 4. Mit tegyek, ha valamit elrontottam a hős igénylésekor (szem-, bőr-, hajszín, stb.), vagy valami probléma esetleg kérdés merült fel bennem?

  Először is semmiképp ne tartsd magadban a dolgot, hiszen a felgyülemlett keserűség előbb-utóbb megmérgezi az életet :))) Mindenekelött írj az OnLine Hősnyavalygóra, és Oxigen-t, Hore-t, vagy Mojzit, hogy tegyen valamit az érdekedben. Semmiképp ne igényelj újabb hős-tömegeket ha valamit elrontanál, hiszen a Hősnyavajgó gyorsan(?) és fájdalommentesen segít neked :-) (A Hősnyavajgóra érkező levelek átfutási ideje egy-két hét... függően az "Istenek" szabadidejétől, hiszen lássuk be, ők is dolgozó emberek és nem 24 órás HK supportosok... de a jövőben még bármi megtörténhet... :)).
  A feltámasztás automatikusan megtörténik 1 héttel a nyavajgás után, azt hiába is sürgeted újabb levelekkel. Csak akkor írj, ha 1 héten belül sem támad fel! Feltámasztás után ugyanazt a hőst kapod vissza, minden tanulmánya, küldetése és Buznyákja megmarad.
  A Hősnyavajgóra írt kéréseknél a következő dolgokat tartsátok szem elött:
  - Megfelelo stílus (azt hittem ez egyértelmu, de úgy látszik hogy sokaknál nem...)
  - A hősöd nevében a kis- és nagybetűket, valamint az ékezeteket helyesen írd! (mint hőslátogatáskor)
  - Valós e-mail cím, mert különben nem tudunk válaszolni, ilyenkor a módosítást sem csináljuk meg. Kétszer is ellenőrizd, hogy jól írtad-e be a címedet. Mi mindenkinek válaszolunk. Ha nem jön válasz 1-2 héten belül, akkor biztosan rosszul írtad be a címedet. Az e-mail cím elé nem kell "www"-t írni! (Komolyan, sokan így írják.)
  - Ritkán, de előfordul, hogy valaki a hőse nevét szeretné megváltoztatni. Ilyen esetben először nézzétek meg, hogy létezik-e már ilyen nevű hős (ezt a Hőskatalógusban tudjátok megnézni).
  - Ha elfelejtetted a hősöd gyártási számát, ne keseredj el. A Hősnyavajgónak van jelszóemlékeztető része is. Ilyenkor a hősnél megadott e-mail címre küldjük el a gyártási számot. Ezért fontos az, hogy a hősnél rendesen megadjátok az e-mal címeteket. A jelszót más címre nem küldjük el, hiába könyörögsz.
  - Ha a hősöd nevét felejtetted el (én sem hittem el, amíg nem kaptam ilyen leveket), akkor sajnos nincs mit tenni. A Hőskatalógusban próbáld megkeresni "gyermekedet".
  - Mielőtt azonban írnál a Nyavajgóra, próbáld először elolvasni ezt az oldalt, hátha itt megtalálod a megoldást problémádra.

 5. Hogyan taníthatom a hősömet?

  Minden fontos tudást verejtékes tanulással sajátíthatsz el. A tanárod Minden Hősök Sámánja, aki naponta egy leckét tanít meg. Ha éppen nem tanulsz semmit, akkor nincs más teendőd, mint kiválasztani, hogy melyik rejtélyes tevékenységet szeretnéd elsajátítani, és rábökni a Mostantól ezt szeretném tanulni!-gombra. Hogy melyik tanulnivaló mit takar tulajdonképpen, azt az események láncolatából tudod kitalálni. Persze mindig lesz olyan "tantárgy", amirol nem is tudod, hogy mire való...
  Ha már kiválasztottad, melyik leckét szeretnéd tanulni, és még aznap nem jártál a Sámánnál, mondd, hogy Megyek a sámánhoz, tanulnom kell!
  A tanulmányok néha egy küldetés teljesítéséhez kellenek.

 6. Milyen hősök lehetnek a Hősemberképzőben?

  Ha még nincs hősöd, választhatsz, hogy nőt, vagy férfit szeretnél felnevelni. Mindegyiknek megválaszthatod, bőre, haja, illetve szeme színét is. Ha már van hősöd, bizonyos szint fölött egy ellentétes nemű :-) társ segítségével gyereket is csinálhattok, akit szintén fel kell nevelni. Ez utóbbi rész még nem működik, de ennek is eljön az ideje...

 7. Hogyan adhatok enni / inni a hősömnek?

  Tudni illik, hogy hősöd minden nap megiszik 2-3 liter vizet, ami egy egységet jelent. Ahhoz, hogy vizet tudj szerezni magadnak, meg kell tanulnod a Híres-neves esőtáncot. Ha megtanultad, és nincs elég vized, csak táncolsz egyet (Ez a szomjúság kibírhatatlan... El kell járnom az esőtáncot!), és máris több vized lesz. (Feltéve, hogy nem rontottál el egy lépést sem az esőtáncban...)
  Ahhoz, hogy etethesd a hősöd, meg kell tanítanod neki a Tűrhető kaja szerzését. Ha ez megvan, mondd, hogy Éhes vagyok! Megyek, szerzek valami kaját. Persze nem biztos, hogy sikerrel jársz, hiszen az erdők és a vizek szellemei kiszámíthatatlanok...
  Az evés-iváshoz külön nem kell semmit tenned, a hősöd magától táplálkozik amíg van neki, neked csak arra kell ügyelned, hogy soha ne legyen üres az éléskamrája!

 8. Hogyan hibernálhatom le a hősömet?

  Ha hosszabb ideig (mondjuk egy hétig) nem férsz a hősödhöz, lehetőséged van őt és minden tulajdonságát lefagyasztani, hibernálni. (Pihennem kellene néhány napot... Doki! Hibernáljon már le!) Ekkor 90 napig garantáltan semmilyen tulajdonsága nem fog megváltozni, felolvasztásnál egy-az-egyben azt a hőst kapod vissza, akit lefagyasztottál. Ha kértél valakitol kölcsön pénzt, addig nem hibernálhatod a hősödet, míg a kölcsönt vissza nem fizetted.

 9. Ha hibernálom a hősömet, mennyi ideig marad lefagyasztva?

  Az Északi sarkról importált instant, vízben oldódó jégtáblákra a gyártó 90 nap garanciát vállalt... ha hősöd ennél többet időzik egy jégtömb belsejében, bármi megtörténhet vele...

 10. Mitol függ, hogy sikerül-e elvégezni egy küldetést, vagy sem?

  Attól, hogy ismered-e az adott küldetéshez szükséges lecké(ke)t, na és persze a szerencsétől. Hogy melyik küldetéshez milyen leckék szükségesek úgy tudhatod meg, hogy megpróbálod elvégezni a küldetést... ha nem sikerülne, kiírja, hogy mit kell hozzá megtanulnod. Vannak küldetések, amelyekhez a szerencsén és előtanulmányokon kívül némi pénz is szükségeltetik.

 11. Hányszor próbálhatok meg elvégezni egy küldetést?

  Összesen ötször, de mindig láthatod a küldetés neve mellett, hogy hány lehetőséged van még hátra. Ha minden lehetőségedet elhasználtad, már csak egy másik hős segítségével végezheted el az adott küldetést. Ezt úgy lehet megtenni, hogy segítséget kérsz egy hőstől a küldetés elvégzésében. (Segítség, valaki segítsen) Az illető hős pedig vagy segít neked, vagy pedig körberöhög, hogy milyen kevés pénzel akarod kiszúrni a szemét... A segítségkéréshez szükséges ismerned a betűvetést, kivéve a létfontosságú dolgokhoz (étel, ital). Ezeket akkor is kérheted, ha még nem tudsz írni-olvasni.
  Vannak azonban olyan küldetések is, amelyeket ha nem sikerült teljesíteni 5 próbálkozásból, már más hős segítségével sem viheted végbe. Ezek nem is szerepelnek a segítségkérő listán. Hogy miért? Mert lehetetlen küldetések és a sikert az jelenti, hogy hősöd belátja lehetetlen voltukat. Ezt a tapasztalatot más nem tudja megszerezni helyette.

 12. Hogyan kérhetek kölcsön pénzt másoktól?

  Kölcsön szeretnék kérni egy kis pénzt. ide kattints, és állítsd be, hogy mennyi pénzre van szükséged, mennyi ideig. Minden hős maximum annyi pénzt kérhet kölcsön, amennyi a bölcsessége. Ezután a kölcsönkérők listáján megjelenik, hogy pénzre van szükséged, ezt a többi hős meg tudja nézni (le is vonják a levonandót), és megteszik ajánlatukat. Ezek után a Te dolgod csak annyi, hogy kiválaszd a legkedvezőbb (legkisebb kamatú) ajánlatot. Előfordul azonban, hogy a többiek nem éreznek hajlandóságot arra, hogy kölcsönt adjanak neked. Ilyenkor 2 hét múlva automatikusan törlődik a kérelmed a listáról, próbálkozhatsz újra. Amíg nem kaptál pénzt, bármikor visszavonhatod a kérelmedet. Összesen 3 kölcsönügyleted lehet folyamatban.
  Persze vissza is kell ám fizetni azt a sok pénzt (amit csak a lekötetlen Buznyákokból tudsz megtenni), mert ha nem teszed, el kell menned a kőbányába követ törni, hogy törleszthesd az adósságot. Napi egy rongyos Buznyákért, micsoda éhbér! (A kőtörést régebbi korokban egyáltalán nem is honorálták... maximum néhány korbáccsal... - BSi :-)

 13. Hogyan adhatok kölcsön pénzt?

  Természetesen annak adhatsz kölcsön, akinek szüksége van rá. Nézzük csak, ki kért kölcsön mostanában, mondod, és máris megteheted (kamat)ajánlatodat a kedves könyörgőknek. Ha gazdag vagy, nem biztos, hogy célszerű kölcsönadni sok pénzt, mert mi van, ha az illető egy csóró alak, és sok száz napig fog dolgozni, míg visszakapod a pénzed? A másik kockázati tényező az, hogy a kölcsönkérő meghal. Ebben az esetben lőttek a pénzednek. Szóval jól nézd meg kinek adsz kölcsön! Összesen 3 kölcsönügyleted lehet folyamatban.

 14. Honnét tudok pénzt szerezni?

  - Munkával: Kattints ide: Elhatároztam, hogy dolgozni fogok X napig. Amíg hősöd dolgozik nem tanulhat és nem próbálhat meg küldetéseket elvégezni, de vadászni és esőtáncolni tud. Ilyenkor kétszer annyit eszik, mert a munkához sok energia kell. 1 nap munka az 24 órát jelent, ami mindig a következő éjféltől számolódik.
  - Kölcsönkéréssel. Lásd 12. pont .
  - Segítségnyújtással. Lásd 16. pont.

 15. Hogyan kérhetek segítséget?

 16. Először is tanítsd meg egyetlened írni és olvasni, majd kattints a Segítség! Valaki segítsen! gombra. Itt megadhatod, hogy miben akarsz segítséget kérni és hogy kitől (ez utóbbit nem fontos kitölteni). Ezután megjelenik egy lista 100 hős nevével, akik tudnak segíteni az adott feladat elvégzésében. Ha az előzőekben megadtad kitől kérsz, akkor ő a lista tetején lesz (feltéve hogy tud segíteni az adott dologban) Étel és ital szerzéséhez nem kell tudni az ékírás művészetét, analfabéták is számíthatnak segítségre.

 17. Hogyan segíthetek másoknak?

 18. Te nem ajánlgathatod fel a segítségedet a hősöknek. Csak akkor segíthetsz, ha egyenesen téged kérnek fel egy feladat elvégzésére (lásd 15.pont). Tehát a segítséget kérő félnek kell kezdeményeznie! Persze azt már te mondod meg, hogy akarsz-e egyáltalán segíteni a felajánlott Buznyákok fejében, vagy sem. Segítséget lehet nyújtani étel, ital szerzésében, küldetések teljesítésében és bunkófaragásban.

 19. Ellopták a bunkómat!!! Mit tegyek?

 20. Először is imádkozz! Az áhitat egyrészt eltereli a figyelmet a problémádról, másrészt ima közben kitűnően tudod tördelni a kezedet izgalmadban :-)
  Fogyókúrázz! Fogyózás közben feleannyi a kajaszükségleted, így kibírod egy új bunkó szerzéséig.
  Kérjél segítséget egy másik hőstől. (Lásd 15. pont ) Ha még nem tudsz írni-olvasni, kaját akkor is tudsz kérni.
  Minél előbb kezdj hozzá a bunkófaragás tanulásához. Erre 32-es bölcsességtől van lehetőséged. Ha megtanultad, akkor már nem kell félned a tolvajoktól. Hadd vigyék a bunkót, úgyis csinálsz másikat! :-)
  A bökkenő csupán az, hogy ha kirabolnak csökken a jókedved. Ez ellen is van gyógyír. Tanuld meg a medveszelidítést, majd ezen képességed birtokában szelidítsd meg a vadgesztenyét. Ezek után próbáljon meg valaki is kirabolni...
  Van lehetőség bunkókölcsönzésre is, ami naponta 1 Buznyákba kerül. Ha van 1-2 Buznyákod, pár napra elegendő kaját tudsz szerezni a kölcsönbunkóval.
  Ne feledd: hősöd 7 napig bírja az éhezést, utána megtér az Istenek Völgyébe!

 21. Hogyan házasodhatok össze egy másik hőssel / hősnővel?

 22. A házasodni kívánó hősök bölcsességének minimum 100-nak kell lennie, az alatt még nagyon naivak, nincsenek tisztában egy olyan horderejű dologgal, mint a házasság. Szóval ha már a bölcsességszinted megfelelő, megjelenik egy gomb Megkérem valaki kezét felirattal. Ki kell választanod, hogy kivel szeretnél összeházasodni és meg kell kérned az illető hős kezét a saját szavaiddal... Leendő párodat kiválaszthatod a Hőskatalógusból, vagy ismerkedhetsz a Kerekasztalon is. Fiú hősök meglephetik szívük választottját egy gyönyörű szerenáddal, lányok pedig legényfogó lepényt süthetnek választott kedvesüknek, ezzel hívva fel magukra a figyelmet. Persze ezeket is meg kell előbb tanulni.
  Ha IGEN-t mond, bérelhetsz fényképészt az esküvőre, hogy maradjon egy kis emléked erről a gyönyörű eseményről.
  Csak akkor rendelhetsz képet, ha van 50 Buznyák lekötetlen pénzed. Ha megkaptad, bármikor megnézheted, keresd ki a hős oldalának alján levő gombok közül a kép megnézésére szolgálót.


 23. És mi történik a házasság után?

 24. Ha megtörténik a házasság, az ifjú pár közös barlangba költözik, ami nagyobb, mint az egyedülálló hősök barlangja. Ide befér az összes étel és ital, amit a 2 hős összesen tárolhat, és persze minden közös lesz, beleértve a pénzt is. A házas hősök korlátlan számú levelet küldhetnek egymásnak. Hamarosan lehetőség lesz hősgyermekek nemzésére, de ezzel egyelőre még nem készültünk el.

 25. Hogyan számolja a bank a kamatokat?

 26. A KHB (Központi Hősbank) minden normális bankhoz hasonlóan kamatos kamattal számol, ami a következőket jelenti:
  Lekötsz 100 Buznyákot 3 hétre 12%-os kamatra, ebből 3 hét múlva már 100*(1,12*1,12*1,12)=140 Buznyákot tudhatsz magadénak. Ha a lejárat elött kiveszed a pénzt, akkor nem kamatozik egy fityinget sem, tehát marad a 100 Bz, ha viszont tovább hagyod bent, automatikusan leköti újra a 140 pénzedet, így újabb 3 hét múlva 196 Buznyáknak örülhetsz. Tört értékek esetén természetesen lefelé kerekít.

 27. Mit tegyek, ha hibát véltem felfedezni a HKban?

 28. A legjobban teszed, ha megosztod velünk elképzelésedet...
  Szóval ha programhibát találsz, írd meg nekünk a Hősnyavajgóra és a Kérésed / üzeneted típusa-ként a bugreport-ot válaszd! A hibajelenséget és annak reprudukálásának módját röviden, tömören és egyértelműen vázold. Amennyiben a hiba nem reprodukálható, nem tudunk vele foglalkozni.

 29. Szeretnék bészélgetni más hősgazdikkal. Hogyan tudok csatlakozni a #hősember IRC csatira?

 30. Sokan gondolják úgy, hogy a Kerekasztal egy csevegőszoba (chatroom), amelyet on-line beszélgetésre találtak ki. Erre azonban vannak sokkal jobb fórumok is, például az itt bemutatásra kerülő IRC.
  Először is ejtsünk pár szót arról, hogy mi is az az IRC. Az IRC az Internet Relay Chat rövidítése, és arra találták ki, hogy az emberek interaktív módon "beszélgethessenek". (Nem is tudom, miért tettem idézőjelbe, hiszen ez valóban beszélgetés) Amit az egyik fél beír a többieknél rögtön megjelenik, nem kell vacakolni az újratöltéssel, mint a Kerekasztalnál. Hogy hogyan lehet belépni ebbe az igencsak rabul ejtő világba? 2 lehetőség is van:

  Az egyszerű: Meglátogatod a http://chat.ircnet.org címet, a Nickname mellé beírod a becenevedet, a Channel mellé pedig azt, hogy "#hosember". (idézőjelek nélkül) Ha sikerült, akkor már bent is vagy.

  A bonyolultabb: Először is egy IRC kliens program szükséges hozzá. A legszélesebb körben használt ilyen program neve mIRC, amelynek legújabb verzióját a http://www.mirc.com címrol tudjátok letölteni. (Magyar tükör: http://tucows.euroweb.hu/preview/193827.html )
  Miután letöltötted (ez beletelik pár percbe) installálni kell, amely igen egyszerű, lévén hogy szinte végig csak egy Next feliratú gombot kell nyomogatni. A program elindítása után be kell jelentkezni egy IRC szerverre. Több lehetőséget is kínál a program, de mi inkább nyomjunk rá az Add gombra és vegyünk fel 1-2 magyar szervert a listára. Ez azért fontos, mert ezekröl gyorsabban és biztonságosabban lehet bejelentkezni. Ajánlanék egy-kettőt:
  Description: SOTE
  IRC Server: irc.sote.hu

  Description: ELTE
  IRC Server: irc.elte.hu

  Description: Extra
  IRC Server: irc.extra.hu

  A port mindegyiknél maradhat az alapértelmezésbeli 6667-es. Azért adtam meg többet is, mert előfordul, hogy az egyikre nem lehet belépni, ilyenkor másikkal kell próbálkozni. Ha a program első indításakor felveszed mindhármat a listára, a következőkben ezzel már nem lesz gondod, csak ki kell választani, hogy melyikhez akarsz csatlakozni.
  Ha egyik szerverhez sem tudsz kapcsolódni, akkor vagy haldoklik a háló (előfordul), vagy pedig le van tiltva nálatok a 6667-es port. Ezzel kapcsolatban a rendszergazdáddal konzultálj...
  Ki kell még töltened 1-2 adatot: Név, e-mail (ezek nem fontosak, de jó ha kitöltöd), nickname (ezen a néven fogsz résztvenni az IRC-n történő beszélgetésben), alternative (ha már van valaki az IRC-n azzal a nickkel, amit kiválasztottál, akkor ez lesz a nicked).
  Nincs más hátra, mint a Connect to IRC server gombra kattintani és máris bent vagy a csodák birodalmában. A Status ablak alsó sorába írd be:
  /join #hosember
  Kész, már bent is vagy a Hősemberképző hivatalos chatroomjában. Lehet, hogy ez így leírva kissé bonyolultan hangzik, de higgyétek el, hogy nem az. Csak próbálkozni kell...
  További információkat a http://www.irc.hu/ címen találhattok.

 31. A visszaélésekről

  Sajnos vannak, akik úgy gondolják, hogy nem új hőst hoznak létre, hanem a meglévő hősöket lopják el. Ekkor általában valamilyen ürüggyel, BSi vagy a Hősemberképző nevében írnak egy levelet, amiben elkérik a hősök adatait. Ezt azonban csak akkor add ki, ha a feladó e-mail cime: hosember.net-re, vagy hosember.hu-ra végződik. Ha más írta a levelet és elorozta a hősöd, akkor sajnos nem tudunk tenni ellene. Megpróbáljuk ezeknek a leveleknek a feladóját megkeresni, de a siker nem mindig biztos.

 32. További kérdésekre...

  További kérdésekre választ a Hőskődex ad Ha abban sem találod a választ, akkor próbálkozz a Kerekasztalnál.

  Ha idáig eljutottál, írj be magadnak egy piros pontot. :)))

(*) RTFM = Read The Fine Manual

Hősemberképző FAQ Version 1.50
Copyright © 1997-2003 Bóna ( BSi) Barnabás
Copyright © 1999-2003 Moizes ( Mojzi ) Gábor
Copyright © 2000 Antoci ( Oxigen ) Móni
All rights reserved