Kerekasztal


[ Írni szeretnék a Kerekasztalba... ]

[ Archívum böngészése ]

[ << ] [ 9 ] [ 8 ] [ 7 ] [ 6 ] [ 5 ] < 4 > [ 3 ] [ 2 ] [ 1 ] [ >> ]

gorillala (hősnév: gorillala2016. október 5., 09:33:20
Szelena (hősnév: selena1234) 2016. október 4., 11:09:26
Vers mellé a mese is elfér:

Számítógépes szlengszótár:
- Alfa változat: a programok készítésének az az első fázisa, amikor megpróbálják figyelembe venni a felhasználók visszajelzéseit. Latin szó, jelentése: "nem működik".
- Béta változat: a program megjelenés előtti utolsó változata. A "béta" egy latin szó, jelentése "még most sem működik".
- Hibaüzenetek: rövid, velős üzenetek, amelyek segítségével a programozók a felhasználókra hárítják a programjaik hibáit.

- Hardware: a számítógép azon részeinek gyűjtőneve, amelyeket meg tudod rugdosni.
- Software: a számítógép azon részeinek gyűjtőneve, amelyeket csak szidni tudod, a szerzőjével egyetemben.

- Segítség: a programok azon funkciója, amelyek segítségével a felvetődött kérdéseid mellé újakat szerezhetsz. Ha megfelelően használod a "Segítség" funkciót, akkor több oldal megtekintése után visszajutsz a kiinduló pontra, anélkül, hogy bármit is megtudtál volna.
- Hibajavítás (patch): a programozó szánalmas kísérlete bűneinek helyrehozására.

- Nyomtató: ízetlen tréfa. Egy nyomtató három részből áll: a burkolatból, a papírgyűrő mechanizmusból és a villogó piros lámpából.
- Programozók: számítógépes bosszúállók. Azon csoport tagjai, akiket az iskolában folyamatosan gúnyoltak a szemüvegük miatt, akik bemagolták az összes Star Trek epizódot, ám most már többszörös milliomosként "felhasználóbarát" programokat írnak, amelyekkel bosszút állnak az egykor őket gúnyolókon.
- Felhasználói kézikönyv: olyan tárgy, amelyet az asztalláb rövidségnek kompenzálására használnak. Alkalmas még a monitor szemmagasságba emelésére is.

- Tervezett megjelenési dátum: pontos számítási módszere abból áll, hogy a tényleges megjelenési dátumból levonunk hat-tíz hónapot.

- Felhasználók: azon személyek gyűjtőneve, akik a monitor előtt üldögélnek. Három fő típusuk van: a kezdő, a haladó és a profi.
Kezdő felhasználó: az az ember, aki attól fél, hogy egy gomb megnyomásával tönkreteszi számítógépét.
Haladó felhasználó: az az ember, aki nem tudja megjavítani számítógépét, miután egy billentyűlenyomással tönkretette azt.
Profi felhasználó: az az ember, aki mások számítógépét is tönkre tudja tenni egy billentyűlenyomással.

Szelena (hősnév: selena12342016. október 4., 11:09:26
Vers mellé a mese is elfér:

A világ végétől kilenc lépésnyire, de az is lehet, hogy tízre, volt egy hegy. A hegy mögött egy icipici patakocska folydogált, amiben mákszem nagyságú halak játszadoztak, s olyan kicsi békák ugráltak a partján, hogy csak a szél és a falevelek látták őket.
A hegy se volt valami óriási, a verebek gyalogláb másztak át rajta, s mikor a túlsó felére értek, még akkor is kedvük volt ugrándozni. Nem lehetett nagyobb, mint egy jókora kavics. De igazi hegy volt, s igazi volt az a cérnaszálnyi ösvény is, ami a hegytől az erdőig vezetett.
Ez az erdő már nem volt olyan kicsi, mint az ösvény, a hegy s a patak; akkora lehetett, mint mifelénk az erdők.
Vidám élet volt az erdőben, de legvidámabban négy testvér élt, akiknek az erdő közepén volt a házuk.

A négy testvér neve: Tavasz, Nyár, Ősz, Tél.

Azt elfelejtettem megmondani, hogy mindez a világ elején volt így, a világ elejétől is csak tíz évig és három napig. Mert tíz esztendő és három nap azt hiszem, azon vesztek össze, hogy melyik madár tud nagyobbat ugrani: a veréb vagy a rigó?
A Tavasz és a Nyár azt mondotta, hogy a veréb, az Ősz és a Tél azt mondta, hogy a rigó.

Hiába kérdezték a lepkéket, az ösvényt meg az icipici kis patakot, egyik sem tudta megmondani, melyiknek van igaza.
Így történt aztán, hogy a Tavasz így szólott testvéreihez:

- Ezen mi elveszekednénk a világ végéig is. Én hát inkább elmegyek közületek.
Ezzel aztán el is indult, át a kis ösvényen, át a kavics nagyságú helyen és az icipici patakon, míg csak a világ közepéig nem ért. Beletellett vagy három hónap, amíg visszajött az erdőbe.

Akkor aztán eldicsekedett testvéreinek, hogy mennyire örültek neki az emberek. Mindenki azt mondotta, hogy a Tavasz a legszebb a világon.

Ezt bizony nem hagyta a Nyár. Ő is útra kelt, s ő is dicsekedve tért vissza: - Énhozzám bizony úgy szóltak az emberek:

"Te vagy a legjobb, te vagy a legkedvesebb! Te érlelted meg a búzánkat, hogy lisztet őrölhessünk belőle, hogy kenyeret süthessünk a lisztből..."

"Hát ha így van, én is útra kelek" - gondolta az Ősz.
S nem is gondolta kétszer, túl volt már az erdőn, hegyen patakon. Amikor visszatért, így szólt:
- Láttátok volna, hogy örültek nekem az emberek! Nem is csoda, mert teli tarisznyával mentem közéjük, vittem nekik szőlőt, diót, almát, körtét.

A Tél se hagyta magát, ő is útnak indult, szaladtak előtte a szelek, hogy hírül vigyék érkezését.

Visszafelé is pajtásaival, a szelekkel jött, s álló nap arról mesélt, mennyire örültek a gyerekek a hónak és a jégnek, s mennyi ágat tördelt az erdőben, hogy legyen mivel fűteniük a szegényeknek. Álló napig ezt mesélte, de már csak ketten hallgatták:

a Nyár és az Ősz, mert a Tavasz közben újra útra kelt, s azóta is így vándorolnak, mióta világ a világ.
( Zelk Zoltán: Négy vándor )

hősmami (hősnév: hősmami2016. október 2., 19:35:49
Aranyosi Ervin: Őszi szél

Eljött az Ősz, eljött megint,
a Nyár, mint vándor búcsút int,
átadja most kihűlt helyét.
Kitöltötte az idejét.
Elsápadnak a levelek,
kis életük most lepereg,
színük fakul s kitudja, tán
egy sem marad ott fenn a fán.

Rajtuk tapos az őszi szél,
körtáncba kezd pár holt levél,
s ahogy a bús, vén ősz fütyül,
táncot ropnak a fák körül.
Az útra szép szőnyeg kerül,
amint az avar szétterül.
Süvítve fut a szél tovább,
s hajbókolnak az őszi fák.

Az őszi szél, bizony nagyúr,
hol elcsitul, hol megvadul.
Néha felhőket tol fölénk,
lucskos esőt loccsant közénk,
néha még langyan simogat,
vagy napokon át sír sokat.
Mikor kifárad megpihen,
fodrot simítva a vízen.

Matabi (hősnév: Matabi.2016. október 2., 03:05:07
**Paramedic, Az igen kedves Hőslány!

Végre hazatérsz! Szívem repes a boldogságtól, hogy láthatlak!
Hozzá is láttam ahhoz a gyakorláshoz, hogy szerenádom kellőképp elvarázsoljon. ;)

Ami fontos, sose aggódj az miatt ha épp összetűzésekbe kerülsz a barlangi denevérekkel! Hidd el kedvesem, így is a legtüneményesebb hősnő vagy, akit felém sodort ez a négyszögletű Kerekerdő.

Azt hiszem azt a sok-sok kőtáblát a mélységes kékséghez hurcolom. Van amire úgysem lesz már szükségem, van ami jobb ha szem elé sem kerül.. némely kopott, sora alig olvasható.

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 30., 11:54:05
Matabi szemrebbenés nélkül elfogyasztotta az összes neki sütött lepényt (legalábbis ezt írta), vagyis igazi hős, és érdemes volt hazajönnöm-gondoltam magamban, miközben léptem be a barlangom bejáratán. Aztán a következő pillanatban akkorát sikítottam, hogy három szerenádozó is hanyatt esett volna tőle. Már megint elfelejtettem! Elfelejtettem, hogy beriasztóztam a barlangomat, amikor elmentem (két kis denevér, két nagy denevér, két kis denevér, két nagy denevér). A denevérek cikázni kezdtek, hatot sikerült a tanult praktikával kiűznöm, de kettő a hajamba akaszkodott.

A barlangomban van egy is kőmedence, abban gyűjtöm a vizet. Megnéztem magam a víztükörben, a denevérek, mint két masni, csimpaszkodtak hajamba. Nem is olyan rossz! Nagyon nehezen sikerült csak leszedni őket, viszont ettől eléggé tépett lett a frizurám. Kétségbe esve néztem égnek meredő hajamat: így menjek Matabihoz? Nincs más választásom, majd azt mondom, hogy Kerekség másik felében ez a divat, egyes hősnők direkt csináltatnak denevér tépett frizurát. Aztán felvettem új szörme ruhámat, amit egy barlangvásáron cseréltem, két színes kavicsot adtam érte.

Ilyen előzményekkel indultam el Matabihoz, hát nem túl biztató. Már messziről látszott egy vékony füstcsík, ami azt jelenti, hogy ha nincs is otthon, de ment el túl messze. A barlang előtt pedig a sok-sok kőtábla…semmi sem változott.

HősÁrvaHáz (hősnév: Bianco Fiore2016. szeptember 29., 10:31:04
***HősTársamnak!

Az Örökbefogadás abban az esetben válik érvényessé, ha az igénylő az Árvát látogatja is!

A HősÁrvaHáz nem preferálja ha az Árva házas, főleg ha házastársa HÁH-on kívüli.

A HÁH nem engedheti meg magának, hogy az Árván kívül még egy hőst életben tartson.

Amennyiben nem indul el az Örökbefogadási folyamat 1-2 napon belül az Örökbefogadás semmisnek minősül!

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 27., 09:04:35
Kedves Matabi!

Igazán szívesen teljesíteném a kívánságodat, vagyis a frissen sült húst nyálcsorgatós formában, de sajnos nem tudom megtenni. A menüsorban ugyanis nem szerepel, hogy "Frissen sült húst küldök egy aranyos fiúnak".
Véleményem szerint, ha igény volna rá, kellő számú támogató esetén, ezt a kérdést a Hősisten elé kellene terjesztened. Addig azonban marad az ősi lepény, ezt rendelték a Hősistenek.

Matabi (hősnév: Matabi.2016. szeptember 26., 03:23:32
Kedves **Paramedic!

Ha végleges hazatérésednek az az ára, hogy a szivárvány színével szőtt lepényt elfalatozzam, akkor nekiállok a kihívásnak. De javaslom, hogy tanulj meg sört főzni, sokkal jobban szeretem. :)

Az ősi lepény helyett jöhet még némi frissen sült, kizárólagosan hús eredetű, olyan nyálcsorgatós formában.

Már ennek gondolatára, erős korgó hangok törnek fel bendőm mélyéről, úgyhogy keresek valami füstön lógottat. Úgy döntöttem beérem ezzel, mint vad lesre induljak éjnek évadján a kerekségben..

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 24., 14:03:36
Kedves Hősleányok, Hősnők!

Mindig is bosszantott, hogy a Sámán nem tanított meg rendes legényfogó lepényt készíteni. Na de hát egy Sámán miért is értene ehhez? Többször akartam érdeklődni, hogy nincs-e valakinek egy jó receptje. Végül találtam egy ősi vésetet az egyik, Matabi barlangjából elcsent kőtáblán. Lúd Milla Kotyvaszt 14 kőtáblás receptgyűjteményéről van szó. Most megosztom veletek hogyan kell elkészíteni a szivárvány legényfogó lepényt.
"..A szivárvány a horizonton összeköt két távoli, ismeretlen pontot,- írja Kotyvaszt hősnő. Készítsük el lepényeinket a szivárvány minden színében. Ehhez a Kerekség mindenféle bogyója és gyümölcse felhasználható. A bogyóknál vigyázzunk, hogy nehogy mérgezőt használjunk! Ilyen recept is van, de az a „hogyan tegyem el a láb alól hős férjemet” nevű lepény készítését írja le. A két lepény sajnos néha megtévesztően hasonlít egymásra.
Arra azért vigyázni kell, hogy a szivárvány legényfogó lepényt csak a romantikus lelkületű hősöknek küldhetjük el, különben garantáltan kiverjük a biztosítékot. A kevésbé romantikusok esetében, jobb, ha megtanulunk rendes sört főzni.."

Ennyi a recept. Úgy határoztam készítek Matabinak szivárvány legényfogó lepényt. Ha szemrebbenés nélkül megeszi őket, az két dolgot bizonyít: 1) Igazi hős 2) Érdemes hazamennem.

Ha van valakinek jobb receptje, ossza meg velünk!

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 24., 13:46:57
Kedves Matabi!

Köszönöm a dicséretet, de nem vágyok, a Hősistenek közé. Nem szeretnék Hősistennő lenni, inkább maradnék a figyelemre méltó hősnő.

Üdv

Paramedic

Matabi  2016. szeptember 23., 11:45:03
**twillight (hősnév: férj)

Korábban már elmondtam!

Két hősöd is van!! Lehet kísérletezni is! Ne én tegyem!

twillight (hősnév: férj2016. szeptember 23., 06:44:24
**Matabi

Nem azt kérdeztem hogyvagy, hanem hogy hogyan lehet egyszerre dehumanizálásom és Szent Grál 5-öm.

Matabi (hősnév: Matabi2016. szeptember 23., 00:25:10

**twillight (hősnév: férj)

Egész jól érzem magam Dehumanizálás nélkül is, ha így van, hát így van!
Rajta! Vágj bele!

Matabi (hősnév: Matabi.2016. szeptember 23., 00:16:36
Kedves **Paramedic!

Egyre jobban elvarázsolsz..

Már majdnem magamévá tudhattam egy vadat a mai vadászatban, melyet gondolati síkon el is készítettem, mikor megjelent ez a meseszép véset..

Szavakba sem foglalható, csak egyszerűen megakad rajta a Hős szeme.. és igyekszik magába szívni ezt a gyönyörű mesevilágot.

Így fel is adtam hamar, és arra a megállapításra jutottam, hogy nem akarom hogy barangolásod oly távol tőlem, még tovább tartson!
Nem akarom, hogy szakállas, és szakálltalan hősök megkörnyékezzék azt a Hősnőt, aki számomra nem más, mint a legcsodálatosabb hősIstennő az egész Kerekségben!

twillight (hősnév: férj2016. szeptember 22., 23:40:01
**Matabi

Kivévew hogy mégis, lásd hőskatalógus.
Az első oldalon, jelenleg 8. a listán, Lujza6 megtanult dehumanizálni ÉS sikerültneki felkutatni a Szent Grált (5. rész).
A 2. oldalon, jelenleg 14. a listán, Kőkönyvvizsla megtanult dehumanizálni ÉS sikerültneki felkutatni a Szent Grált (5. rész).


Azaz állításoddal ellentétben igenis LEHETSÉGES MINDKETTŐT EGYSZERRE.

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 22., 13:22:38
Kedves Matabi!

Remélem vésetem egyben talál, mert a Kerekség abból a részéből, ahol a barlangod is van, akkora durranás hallatszott, mintha egy vulkán tört volna ki. Az is lehetett, mert utána megjelent egy szakáll alakú felhő az égen. Elég furcsa volt. Saját barlangom miatt is aggódom, ezért befejezem tekergésemet és hazamegyek. Szándékomban áll, hogy felkeresselek. Addig is, hogy ne unatkozzál, küldök egy történetet.

A Szent-Grál felkutatása 1. rész 23. sorában találkoztam Rapid Glue Egyhelybefix istennővel. Egyébként bárki találkozhat vele, ha vesz egy nagy levegőt, és megpróbál eljutni ismét a 22. sorig, utána már gyerekjáték a 23. Ehhez azonban nagy bátorság kell! Nos, Rapid Glue Egyhelybefix azt mondta, hogy a történet igaz volt a Szomorúfűzről és a Tölgyfáról, és elmesélte az elejét is.

Élt egyszer egy Szomorúfűz és egy Tölgyfa. Mindketten egy patakparton, a Szomorúfűz feljebb, a Tölgyfa lejjebb a domboldalban. A Szomorúfűz állt a patakparton, és csak szomorkodott. Hogy miért, azt már ő maga se tudta, de így alakult a hosszú évek alatt. Történt egyszer, hogy beledobta néhány levelét a patakba, a patak felkapta és elsodorta azokat. Lejjebb a tölgy meglátta, és érdekesnek vélte a hosszú, lándzsa alakú leveleket. Teltek a napok, és újabbak és újabbak érkeztek. Egy napon a keleti szél a Szomorúfűznek is hozott leveleket: színesek voltak, szépek, érdekesek. A tölgyfa levelei voltak. A keleti szélnek új, ismeretlen illata volt, izgalmas, szédítő. Nap napot követett, és a levelek jöttek-mentek, vitte őket a víz, meg a szél. A Szomorúfűz azon gondolkodott, hogy milyen lehet a levelek gazdája? Milyen lehet a törzse, az ágai, a gyökerei? Egy napon hatalmas vihar kerekedett, és zúdult lefelé a víz. Kimosta a Szomorúfűz alól a talajt és ő beledőlt a patakba. A víz vitte, és az istenek egyenesen a Tölgyfa mellett sodorták a partra.
-És hát igen! Megszerették egymást, és az esküvőre igyekeztek, amikor én megállítottam az ifjú tölgyet, aki tanúnak sietett, és ezzel megakadályoztam a frigyet-fejezte be a történetet Rapid Glue Egyhelybefix.
-Nem volt szép dolog Tőled-jegyeztem meg-na és mi a történet tanulsága?
-A történet tanulsága, hogy a meseíró nagyapja nem hazudott, a fák márpedig mozognak. Kerekség fái pedig pláne. Nézz csak körül! És ezt még én, Rapid Glue Egyhelybefix sem tudtam megakadályozni.

Rapid Glue Egyhelybefix tudhat valamit, mert azt is ajánlotta, hogy érdemes néhány sört elfogyasztani a Szent-Grál kutatása előtt, így megfelelően tudunk azonosulni még a 30. sorral is. Nos, ezt megfogadom!

Matabi (hősnév: Matabi2016. szeptember 22., 09:31:45
**twillight (hősnév: férj)

A teleport kapu kódjának megfejtéséhez el kell sajátítani a hősnek a Rejtjelfejtés-t.

Rossz kód esetén atomjaira hullik: Dehumanizálás! Lehetséges!

Ha helyesen fejti meg a kódot, akkor végzi el a Szent Grál 5. részét.

A kettő együtt nem megy. Vagy az egyik, vagy a másik.

twillight (hősnév: férj2016. szeptember 21., 10:57:40
Kérdés:

#1 megfejtem a teleportkapu kódját, ekkor kapok egy számsort
#2 a Szent Grál 4-nél kapom a kódlapot ahova beüthetem a számsort
#3 rossz kódot adok meg aSzent Grál 4 kódlapján, ekkor megtanulhatok dehumanizálni, amit egyébként nem lehet

KÉRDÉS:
Ezek után hogy "ütöm be a helyes kódot" hogy mehessek Szent Grál 5-özni?

Feri (hősnév: Barlangi Medve2016. szeptember 20., 15:30:02
Kedves és nem kedves Hőstulajdonosok! A mai nap kinyitottam a szemem, felkeltem, és olyat tettem, ami még hozzám képest is sci-fibe illik, ugyanis hosszú hosszú barlangba lakásom után úgy döntöttem, hogy levágom a szakállamat. Meg is tettem, viszont most fázik ott fent a fejem. Nem segít a szakáll ének sem, sem semmi, nem nő kifele. Így hogy lesz párom? Csak a bozontos a jó? Olyan nők írjanak, akiknek tetszik ha egy Hősférfi mer változtatni a Hőskori divaton. A levágott szakállból csomót gyúrtam és beledobtam a közeli forgyogó vulkán-ba, erre az meg eldugult. Figyelem! Nagy durranás várható. :p Nem babot ettem emberek, hanem szerintem ki fog jönni így vagy úgy az ami eddig kijött onnan, mármint a vulkánból! Gondoltam szólok, és várom a lányok jelentkezését, megtaláltam az egyik barlangba.

HÁH Admin (hősnév: Matabi2016. szeptember 19., 21:43:01
Az **Örökbefogadó(k)-nak!

Az, aki kitiltás retorzióját vívta ki a HÁH-ban, nem árt ha tudja,

hogy nem válik ez a titulus oly könnyen semmissé!

Próbálkozni lehet, de az Árva látogatása a továbbiakban is

elérhetetlenné válik!

Feri (hősnév: Barlangi Medve2016. szeptember 19., 09:54:55
Kedves Paramedic. A mai Hős világban, tudod, másképpen mennek a dolgok! Mióta a fenti sötétségből tűzgolyó tüze borította be a földet, megváltoztak a szokások. A bunkóm nagy, ez kétségtelen, leverek vele bárkit és bármit. Esetleg kegyedet is érdekli a bunkóm tehetsége? Barlangom telis tele van a vadászatom prédáinak csontjaival és kitömött prédáival. Ha felkeltettem érdeklődését és már eladó sorba kerültél, keress fel a hét minden napján 6-23-ig. Szeretettel várom a többi kedves, hősnő jelentkezését is. Bizonyíték kell nektek lányok, nem ígéret! Én bizonyítani fogok. Puszi. Barlangi Medve.

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 19., 09:48:32
Kedves Feri!

Ez nem fordítva szokott történni? Hogy először a hősember bizonyítja hősiességét, mitől más, mint a többi hős? Pl. bárkit el tud-e páholni a bunkósbotjával, egyszerre hány halat tud fogni, többet tud-e Kerekségről, mint mások? Van-e különleges képessége, vagy csak állítja? Meg ilyesmik..


Matabi (hősnév: Matabi.2016. szeptember 18., 20:31:48
**Feri (hősnév: Barlangi Medve)! Rég nem látott Hőstársam!

Személyes javaslat csupán:
Egy kicsit örülj a várva várt szabadságnak!
Kívánom, hogy találd meg a számodra megfelelő Hősnőt ebben a szűk kerekségben..

Feri (hősnév: Barlangi Medve2016. szeptember 17., 19:57:04
Sziasztok! Hosszan tartó, passzivításban, elhunyt frigid nejem, akinek már a nevét sem tudok. :D jupijéééééé Barnlangi Medve bácsi várja női udvarlóit. Kit vegyek feleségül? :D Eldöntöm, beszélgessünk, írjatok jányok. :P

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 13., 14:52:49
Kedves Matabi!

Lassan járnak a kőtáblák a nagy Kerekségben, így csak most olvashattam tábláidat. Sajnálom, hogy fölöslegesen fáradtál el hozzám, remélem a lepényt, amit neked készítettem megtaláltad. Várakozásod számodra talán fölöslegesnek tűnik, de az ilyen cselekedetek, az idő, amit a másikra szánunk, sohasem fölöslegesek. Van aki értékeli, van aki nem. Én értékelem.
Megértem, hogy visszamentél a barlangodba, mást nem is tehettél volna. Jó hely az öreg barlangod, és ott biztosan bármikor megtalállak.

Üdv

Paramedic

Merian (hősnév: Merian2016. szeptember 12., 13:50:57
Szia Matabi!

Jó, jó! Nem muszáj, ha nem akarsz, csak úgy gondoltam. Ha mégis meggondolod magad várunk. Egyébként meg a szép mellé írhattam volna még, hogy okosak és kedvesek is.

Üdv

Merian

Matabi (hősnév: Matabi.2016. szeptember 12., 10:29:17
Drága kedves **Merian!

Kissé javítok kijelentéseden, ha megengeded..
Nem epekedek, így ez a verzió teljességgel kizárható.
Mint látni véljük, az említett hősnő nem szánja meg várakozással telt időmet..
De ahogy a mondás is tarja, mestertől tanutam: Az idő nagy úr!

A mézsörök a jó öreg barlangban is jelen vannak, mellékesen saját főzésből, a legjobb recepttel.
A szebbnél szebb hőslányokkal kapcsolatban.. eddig sem a szépség volt a fő szempont..

Legyen erre a végszó egy kedvelt idézet:
“Nem az a boldog, akit a tömeg annak nevez, akihez özönlik a pénz; hanem az, aki minden javát a lelkében hordozza, szálegyenesen kimagaslik, eltapossa a bizonytalanságot, senkivel sem cserélne sorsot, embernek egyedül emberi oldalát értékeli. A természetet fogadja el tanítójául, az ő törvényei szerint formálódik, és úgy él, ahogy a természet előírta: biztos ítéletű, rendületlen, rettenthetetlen; megmozdíthatja valamilyen erő, de fel nem kavarhatja. Ha a sors hatalmas erővel a lehető legártalamasabb dárdáját röpíti felé, eltalálja ugyan, de nem sebzi meg.” (Seneca)

Merian (hősnév: Merian2016. szeptember 11., 07:42:31
Szia Matabi!

Mit epekedsz annyira Paramedic után? Gyere inkább Te is ide a csűrbe. Mézsörök hordószámra, szebbnél szebb hőslányok, és még fedél is lesz a fejed felett.


Matabi (hősnév: Matabi.2016. szeptember 10., 03:05:44
Kedves **Paramedic!

Mmmm.. Csak tudnám merre kóborolsz Te hőslány, amikor igyekszem felkutatni a táblát mely barlangodhoz vezet. Kerestem a mohás páfrányos gyönyörű szép erdőt. A mohás erdőre rátaláltam, de megjegyzem, csak halkan, hogy e jelzőt melyet említettél kizárólag szerény személyeddel kapcsolatban tudom elképzelni.. Ez csöppet így megtévesztő volt. :)

Nos, ha már az elhozott kőtábláknál tartunk, úgy döntöttem tábort verek a Tűz feliratú táblánál. Ha már Tűz!, akkor tüzet csiholva, hogy némi fényességet, és melegséget adjon az éjszakába. Szerencsére melegebb szőrmében keltem útnak, így azt sem bánom ha a csillagos ég lesz a hajlékom fedele. Úgyis rég volt, hogy gyönyörködtem az égi látványban. Addig is majd számlálgatom a hullócsillagokat, azt mondja mester léteznek, vagyis van ilyen. Kíváncsi leszek megmutatkoznak-e számomra abban a kémlelésben. Majd kívánok jobb és jobb dolgokat, állítólag ez is a jelenség részéhez tartozhat. :)
Addig tervezek itt maradni, míg erre nem jársz. Szerintem az érdekességekre tőlem kaphatsz a legbiztosabb választ. ;)

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 9., 15:38:47
Hazatértem a barlangomba. Egy-két pókháló és denevér, semmi extra. Viszont hazafelé megszereztem a Szent Grálhoz vezető út térképét.Valódi csemege: egy térkép, amin nincs semmi. Egy hős számára ez az igazi kihívás, a semmi alapján sehová találni. Mennem kell! Hív a Kerekség! Na meg az az igazság, hogy Matabi barlangjából elhoztam egy-két kőtáblát, amin igazán érdekes vésetek vannak. Ezeknek is szeretnék utána járni.
Matabi azonban éppen útban van hozzám. Kicsit aggódom, hogy eltéved a tisztáson, ahol a barlangomhoz vezető út nyílik, de majd kiteszek egy táblát, hogy ne keressen, elmentem.
Azért megkeresem azt a híres, neves csűrt is, hogy megismerjem Angelet, B. Csengét és Meriant.

Angele (hősnév: Angele2016. szeptember 8., 20:52:07

Sajnálom, hogy lemaradtam **Merian szabadulásától a csigától és a mocsártól.
Szerencséjére **B.Csenge sietett segítségére, akiről köztudott, hogy jótevő boszorkányfamilimából származik, vagy mifene.
Most útba ejtem a Csűrt, ha mard még némi piskákoló parázs, felpiszkálom, hadd melegítsen ezen a csenden estén.

A

Matabi (hősnév: Matabi2016. szeptember 4., 11:13:22

**gorillala (hősnév: gorillala)

Mint kihagyhatatlan:
Nem lesz ez túl sok egy nyárra? ;)

Érezd jól magad!
A borvidéken véletlenül felfedezett sörcsapokról élménybeszámolót kérek! :)

gorillala (hősnév: gorillala2016. szeptember 3., 18:45:54
Korábbi beírásom meg kell ismételnem!!!!!
az oka, hogy az unokás nyaralást
egy felnőttes nyaralással pihenem ki-be meg minden.....

újból NET mentes -- borvidék a cél---->


*** *** Akit érdekel, vagy érdekelhet:

gorillala nevű Hős és gorillala nevű Hősnevelő + a Hős-cslád
előre tervezett (NET mentes)nyaralás miatt nem lesz a Oerdőben....

(g)

Matabi (hősnév: Matabi.2016. szeptember 3., 09:25:17
Kedves **Paramedic!

Remélni sem mertem, hogy vésőt ragadsz, ezért mondtam le korábbi tervemről..
Azt hiszem már el is ment tőle a kedvem, majd egy következő lelkesedésnél, ha jön egy újabb "kattanás" semmi esetre sem hagynám ki!

Fontos, hogy tudd, csak is szimpatikus hatások vannak túlsúlyban veled kapcsolatban, para nincs! :) Az csak abban az esetben lehetne lehetséges ha egy Kedves általi lepénnyel enném degeszre magam. Ilyesmi meg elő sem fordul a mostani hőstörténelemben. ;)

Úgyhogy szeretnék még hallani Rólad! Nagyon figyelemre és szemrevaló Hőslány vagy! Ezek vésése után megkeresem azt az útelágazást.
Kedvem támadt zenélni egyet. :) Csak el ne tévesszem a táblát!

Bizakodom, hogy **B.Csenge, és **Merian megbocsájt, hogy kicsit letérek, de most ez is nagyon fontos..

Csenge (hősnév: B.Csenge2016. szeptember 2., 20:26:29
A kerekasztal-vésetem után elindultam arra, amerre a lábaim vittek. Most sem csalódtam, sikerült jó irányba elinduljak. A Nagy Bükk mellett állva láttam meg egy igazán messze pislákoló fénycsóvát. Elindultam az irányába, és nagyon, de tényleg nagyon sokat kellett gyalogolnom. Szerencsére némi csiganyálka a segítségemre volt, így nem kellett árkon-bokron átbotorkálni. Rettenetesen okosak ezek a csigák!
Ott, a mocsár szélén megtaláltam **Meriant, aki igen búsan üldögélt ott. Adtam neki egy pár szem bogyót (ne aggódjatok, teljesen méregmentes), ami talán új erőt adott neki, aztán mindezt megkoronáztuk a híres limonádéval, ami még nekem is jól esett, hiába hűvös az idő.

Rövid idő után felkerekedtünk, és elindultunk az általam jónak vélt úton a Csűr felé. Hálát adok a Sámánnak, amiért megtanított tájékozódni, és megmutatta, hogy hol is van ez a sötét mocsár, pedig a térkép nem mutatja. Csalafinta egy térképet készítettek!
Egy kiadós séta vezetett a Csűrig. Szedtünk néhány későnyári gyümölcsöt, és eközben megismertem egy nagyon kedves hőslányt **Merian személyében. Örülök, hogy a Oasztalon kértél segítséget.
Gyertek, kedves hősök, kellemes mulatságnak ígérkezik.

Üdv, Csenge bébi

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. szeptember 2., 10:19:04
Kedves Matabi!

Őszintén szólva örülök, hogy így döntöttél, mert nagy munka lett volna az a renoválás. Sok esetben a renoválásra szánt idő alatt egy sokkal szebb és jobb újat tudunk létrehozni. Megyek is tovább akkor az utamon, lehet, hogy majd én is benézek a Csűrbe.

Katika is velem jön! Összebarátkoztunk. Megkért rá, hogy mondjam el, hogyan ismertelek meg. Íme a történet:

Első alkalommal, amikor elindultam, hogy átkeljek a gombamezőn, gyönyörű szép csiperkéket találtam. Mivel sok bakot lőttem akkoriban, gondoltam teleszedem velük a kosaramat, és mivel azt már túl nehéz volt cipelni, vissza kellett fordulnom.

Második alkalommal egy gyilkos galóca mezőhöz értem. Megrettenve álltam a mező szélén, és be kell vallanom, nem mertem nekiindulni.

Harmadszor már szürkületben indultam el, így félre olvastam a táblát. A táblán ugyanis az állt, hogy „gomb a mezőn”, így nagyon meglepődtem, hogy a mező, ahová elértem telis tele volt színes gombokkal.

Negyedszer sárgás barna gombákkal volt tele a mező. El is indultam, nem tűnt különösebben nehéznek, de lassan olyan büdös kezdett lenni, hogy hányingerem lett, és vissza kellett fordulnom. Persze, mert büdös galambgombák voltak!

Ötödször a Bolond Gombával találkoztam. Rázta a kalapját, nevetett, és mindig elém ugrott, majd hanyat vágta magát, és bocskorát rázta az ég felé. Annyira vicces látvány volt, hogy végül én is leültem és csak nevettem, és nevettem. Ezzel el is telt az idő.

Így aztán Matabi segítségét kértem, ugyan mutassa meg már azt az utat! Kiderült, hogy a gyilkos galóca mezőn kellett volna átvágnom. Mondhatom szép kis próba!

Matabi az elején egy kicsit értetlenkedett, hogy miért nem merek nekivágni, de aztán átvezetett a nehezén.

Rajta! Mentsétek ki szegény Meriant!

Üdv
Paramedic

Matabi (hősnév: Matabi.2016. szeptember 2., 09:25:18
Kedves Hőslányok!

Feladtam azzal, hogy bármiféle nagy átalakításnak vessem alá a barlangot.
A lényegi problémát, mely a folyamodványok képződése volt, sikerült vissza szorítanom.:)
Személyem ennyivel be is éri, így csak bizakodni tudok, hogy **Paramedic hősnő,
nem vette véresen komolyan azt a kifundált nagy renoválást.
Főleg, hogy családi terrorizálás tényének lehetősége is a fejem felett lebegett. :)
Ilyen is lehet egy testvér, védelmezi hőslány társait.
Ezért jobb az a békesség! De, igyekszem nem szomorkodásra adni vénülő fejem.

Viszont a mocsárból történő csigamentés izgalmas hősemberi feladatnak tűnhet!
**Merian kizárólag kalandormentesen! :)

Ilyesmivel is találkozni kell egyszer.
Már csak azért is, mert védelmezni kell a gyengéket, főleg a szépséges, csigán rekedt Hősnőket!
Remélem nem kések el, megkeresem azt a tüzet. **B.Csenge tudom addig a
legjobb irányadó leszel.
Ha mégsem lellek ott benneteket, a Csűrhöz sietek!

Merian (hősnév: Merian2016. szeptember 2., 09:06:48
Kedves Csenge!

Siess! Várlak! A Csűrben biztosan meleg is van, mert most majdnem megfagyok.

Merian

Csenge (hősnév: B.Csenge2016. szeptember 1., 21:03:08
**Merian, kedves hősleány, a csigák csak társnak jók, nem igazán tudnak tájékozódni. A vésedet olvasom, a tűz irányába pedig elindultam. Én segítek. Ha **Matabit nem is, a Csűrt megtaláljuk. Onnan pedig bárkit.

Üdv. Csenge bébi

Merian (hősnév: Merian2016. szeptember 1., 14:29:21
Hali Hősök!

Itt ülök egy mocsár szélén. Segítene valaki? Eltévedtem. Már napok óta úton vagyok Matabihoz. Először gyalogoltam, aztán szerencsére sikerült befognom egy csigát, de eltévedtünk. Itt ülök egy sötét mocsár mellett, és ez a dög nem akar moccanni. Egy tapodtat sem. Elfogyott az élelmem, vizem sincs sok, a mocsárban halat sem tudok fogni. Nem tudom merre menjek tovább. Rakok egy nagy tüzet, hátha észrevesz valaki..
Kalandorok kiméljenek! jó kis bunkósbotom van, és nem félek használni..

Ö.H.A. (hősnév: Ős Hős Andris2016. augusztus 31., 22:16:14
*****Ayla! Mi az a tevékenység ami unalmad ellen jó lenne?
Sajnos nincs levelező címem! Miről beszélgessünk? :)

Ayla (hősnév: _Ayla_2016. augusztus 28., 14:25:35
Sziasztok!

Unatkozok, ezért levelező / beszélgető társat keresek ! :)
andi_0716@freemail.hu

Írjatok nyugodtan ^_^ ! L/23

Katika (hősnév: Katika2016. augusztus 27., 09:28:18
**Paramedic Hőslánynak!

Ne érezd magad egyedül ebben a helyzetben, mire való egy jó hőstestvér főleg ha lány az illető?! Úgysem koptattam vésőt még ez ügyben. :)

Azt hiszem jól fejbe kell csapnom bátyámat azzal a bunkómmal, hogy felelőtlen módon ilyen küldetést eszel ki ennek a lánynak!

Még jó hogy ideértem abban a szürkületben, így ketten is kigondolhatjuk ennek folytatását. ;) Csak jó uram ne nehezteljen miatta. :)

Matabi (hősnév: Matabi.2016. augusztus 26., 22:39:02
Szinte már szürkületbe borult az ég alja mire ide értél Kedves hőslány
ezekkel a gyógyító zöldekkel.. vagyis virágokkal! :)
A legszebb ajándékkal - főleg mi személyedet illeti!

A legjobbkor!

Persze addig sem tétlenkedtem ám! Mert próbáltam azt a barlang alját
szintbe egyengetni. Egyenlőre csak a fekhely környékén.
Megjegyzem okozott némi ügyetlenséget, mert hiába igyekeztem a legsimább
követ használni ehhez a tevékenységhez, egy egy domborulat, csak mélyedést
vésett arra az aljazatra, újabb esélyt adva majd holmi tócsáknak..
De mire nem képes az a mindent tudás?!
Mily szerencse, hogy tudok pattintott kőszerszámot készíteni, ha egy
egy ütés ügyetlenre is sikeredett, azért egészen simává ütögettem ezt a követ.

Mivel kétszer két szem többet lát, megbízom ítélő képességedben.
Most jöhetne az a két kéz, mellyel végigsimíthatnád azt az aljzatot,
mégis egy finomabb érzékenyebb kezek tennék.. :)
Kíván e még egyengetni valót..

Amennyiben úgy véled elégséges lehet ez a tevékenység, jöhet is a sebek
gyógyítása! Teljességgel igényelném. :)

Ami pedig a kőtáblák kupacát illeti, gondoltam elkél némi rendszerezés
közte, vagy megsemmisíteni ami már nem kellhet? Dilemma ez is.

Szóval, kedves **Paramedic! Most lehet gondolkodni, miképp is folytathatnánk
ezt a nagy rendrakás-renoválást ebben a jó öreg kissé viseltes hősember barlangban. ;)

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. augusztus 26., 20:27:47
Útban Matabi barlangjához

Hát nem túl sokan jelentkeztek, lehet éppen a nyárutó miatt. Én meg megígértem, most mehetek egyedül. És még ajándékom sincs, pedig nekem volt nagy a szám. Mindegy elindulok, majd útközben találok valamit.

Az utat se nagyon ismerem, csak ahogy a Sámán elnyökögte. Minek is ígértem meg ezt a segítséget? Kellett ez nekem?

De gyönyörű idő van, újból felhőtlen az ég, a folyamodványok is biztosan már felszáradtak. Úgy emlékszem, itt a páfrányos erdőnél jobbra kell fordulnom.

Nicsak micsoda virágok! Milyen szépek! Hát ezeket ismerem, a sebeket gyógyítják. Mindenfajta sebet. Ezekből szedek csokrot, ez lesz az ajándékom. Szép is, meg hasznos is. A sok tapasztás után szükség lesz rá.

Ott fent a hegyoldalban már látszik egy barlang. Az lesz az. Előtte egy nagy kőrakás látszik. Biztosan kőtáblák.

Hahó Matabi! Itthon vagy?

Matabi (hősnév: Matabi.2016. augusztus 26., 00:32:33
Kedves **Paramedic!

Nincs lehetetlen küldetés abban, amit két hős véghez szeretne vinni! :)
Ragaszkodnék ahhoz, hogy egy hatalmas nyárutó-renováláson essen át az a régi,
öreg barlang, míg felhívásodhoz ideérnek a többiek.
Egyébként gyorsan ellenőriztem, alapos szemmértékkel a folyamodványok képezte
tócsa kisebbedett.
Fekhely egyenlőre biztonságban. Valamire mégis csak jó lehetett az eddigi (had)művelet.

Nem elszomorítani szeretnélek, de **Jasmin nem fog tudni nekünk segíteni,
hiszen darabjai szanaszét hulltak a nagy kékségben..

Ami pedig a felhívást illeti drága Hőslány, **Matabi nem kér és nem vár ajándékot.
Egyetlen egy ajándék létezhet amit szívesen vesz, venne, annak kulcsa a Te kezedben!
Szóval, ha nem bánod, napfelkelte után tarthatnánk egy eszmecserét
azokról a nehézségekről. ;)

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. augusztus 25., 15:18:34
Kedves Hőslányok/asszonyok!

Nem tartanátok velem, hogy együtt segítsünk Matabinak? Ma elvégeztem a lehetetlen küldetést, és attól tartok ez a barlang rendberakás is a lehetetlen kategóriába tartozik. De ha együtt csináljuk, akkor könnyebb. Jasmin gyere! Legalább kimozdulsz egy kicsit a barlangodból!

Mindenesetre, aki jön segíteni, az hozzon ajándékot is, hiszen Matabi a múltkoriban szerényen felhívta a figyelmünket, hogy tíz éve szolgálja a hősemberek ügyét a kerekasztalon. Mellesleg egyetlen köszönet sem érkezett. Szóval vigyünk neki ajándékot! De ne lepényt, mert azt már kapott éppen eleget. Valami izgalmasat, egyedit a Kerekségből.

Amúgy kedves Matabi! Jól át kell gondolni, ezt a renoválást. A folyamodványok egy barlangban ott vannak mindig és mindenhol, kizárni őket nagyon nehéz, hiszen pont ezek hozzák létre a barlangot. Sok esetben az agyag sem használ. A rések megtartása viszont nagyon fontos a szellőzés miatt, és rajtuk keresztül lehet kapcsolatban lenni a csillagokkal, meg a mindenséggel. De minden nehézség ellenére továbbra is szívesen segítek.

Matabi (hősnév: Matabi.2016. augusztus 24., 19:06:40
Kedves **Paramedic!

Most, hogy jobban megnézlek, nem is vagy az a nagyon fiatal(ka) Hőslány.. :)
Mmmmm.. Sőt! Azt hiszem teljességgel segítségemre lehetsz!
Hogy is mondjam.. eredetileg ami zavaró volt, az a folyamodványok,
de kizárólag a fekhely közelsége miatt. Most, hogy ilyen denevérek
megemlítésébe kezdtél, a barlang résben nagyobb oda figyeléssel akár
képbe is kerülhetnek. Vagy beriasztónak használjam? Mint kihagyhatatlan. :)
Más részről a cseppkövek csodá(k)ra lehetnek képesek.. de ezt később mesélem el.

Ezek után eszembe sincs új barlangba költözni. A régit szeretném újjá varázsolni.
Azt hiszem ráférne az a gondosság.
Mint a több kéz definíciója. :)
Ami pedig a különös képességemet illeti, rád bízom. Szeretném ha megfejtenéd! :)

Paramedic (hősnév: Paramedic2016. augusztus 24., 17:52:32
Kedves Matabi!

Tudtam, hogy rád lehet számítani! Nagy örömmel tölt el jelentkezésed, bár a különös képességedről nem írtál.. Így rám is számíthatsz a barlangod rendbe rakásánál. Nem hagyhatjuk így, mert mire visszatérünk cseppkő nőne a lepényre. Ezt meg senki nem szeretné. Nos miközben továbbra is várjuk a hősök jelentkezését, vágjunk neki a barlangnak. Denevérek vannak? Nem egyszerűbb ha új barlangba költözöl? Lehet, hogy itt az ideje.

Üdv

Paramedic

Matabi (hősnév: Matabi.2016. augusztus 24., 17:06:57
A kerek erdőről..

Rájöttem, az az tudom, hogy a kerek már rég nem kerek, csak Ke - nek nevezhető.
Ide tartozunk mi is, kik még lélekkel jókedvvel bíró hősök vagyunk.
Tegnapi barangolásommal több mint 12 ezer hős mellett mentem el - a
holtak világában. És akkor még csak a ker-nél tartottam. De így tudtam
érintetlen agyagos sárhoz jutni, mivel betapaszthattam azokat a bosszantó
réseket a barlangban. Azt még nem tudtam letesztelni, hogy a folyamodvány
megszűnt-e, de a sürgős tennivalók mellé majd ezt is megteszem.

Ma viszont csodálatos lepény is várt mire haza értem, de sehol egy kis
melegség, jéghártya borította küldeménnyé vált.. Azt hiszem jó lesz barlang dísznek,
hogy emlékeztessen rá hosszú idő után ilyesmi is megtörténhet..

Kedves **Paramedic! Ne higgy holmi banyáknak! Kihasználva lesben állnak,
hogy fiatal hősöket eltérítsenek ebből a remek Hősvilágból. A jókedv a
vidámság itt van bennünk, benned, csak légy bátor! használni, élni kell tudni vele!
Hogy lásd, szívesen nekivágok ennek az egypróbának, de ha hétpróbássá
fajul azt sem bánom. Lelkesedésed erősen magával ragadó. :)

Elmondhatom, hogy mindent megtanultam, így a felhívásnak azon nyomban
eleget teszek! Csatlakozom! De ha úgy adódik, a továbbiakban
szükségesnek tűnő renoválásban magam mellett szeretnélek tudni! ;)
Két kéz az az négy, ügyesebben tényked. Két szem, az az négy, jobban lát!

[ << ] [ 9 ] [ 8 ] [ 7 ] [ 6 ] [ 5 ] < 4 > [ 3 ] [ 2 ] [ 1 ] [ >> ]

 

Hősemberképző - Kerekasztal Version 4.2.7
Copyright © 1999-2002 Bóna (BSi) Barnabás
<bsi@hosember.hu>
All rights reserved